woensdag 25 oktober 2023

De eerste twee weken van de tweeling













De eerste paar dagen gebeurt er eigenlijk heel weinig. Gelukkig maar, want er kan ook zoveel mis gaan in het begin.

De twee meisjes slapen veel, gezellig tegen elkaar aan! Dit is wat we hebben gemist bij de éénlingetjes. Twee is meteen al zoveel leuker. 

Rozita doet het ook super goed voor de eerste keer. Ze ligt er lekker bij, zorgt dat haar kleintjes voldoende kunnen drinken en ze houdt ze goed schoon. Als beloning krijgt ze van ons dan ook elke dag een extra lekker hapje vis, vlees of zacht voer.

Na één week is het geboorte gewicht van de twee dan ook ruim verdubbeld. Bij de donkerste, tevens ook de zwaarste, gaan dan de oogjes al open en moeders vindt het de hoogste tijd worden voor de eerste verhuizing. Het geboorte mandje wordt ingeruild voor het holletje in de krabpaal. Dit is een lekker warm en knus plekje maar voor de veiligheid hebben we er toch maar even een paar kussens onder gelegd, want ja, je weet maar nooit.

Ondertussen zijn bij het lichtste kitten de oogjes ook al open gegaan en we merken dat de oortjes het ook doen. Zo leuk hoe ze nu al op je reageren als je geluidjes maakt of tegen ze praat. De eerst wankele stapjes worden ook al gezet. Ik ben benieuwd hoelang het nog duurt voor ze zelf uit het holletje gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dames zijn in volle groei !

      Tot nu toe gaat alles volgens het boekje. Ze groeien goed, ze ont-wikkelen zich goed, eten en drinken goed, zijn goed speels, lekker a...